23 August 2017

reunion - suka atau duka

ada 2 je jawapan untuk soalan tu.
pertama, akan pergi
kedua, malas
alasan pertama, bagi saya bersemangat untuk pergi, maklumkan ni satu satu program yg merapatkan ukhwah sesama kita. 20 tahun terpisah, membawa diri ke haluan masing masing. Masa ni kita boleh tau rakan rakan kerja apa, pakai kereta apa, anak berapa.. Bagi yang jenis x kisah dia akan pergi je, baginya dpt lepaskan kerinduan pada kawan kawan lama. Tapi bagi yg success, ini la peluang. Sohor beb. Bagi kaki MLM, ini peluang besar utk anda, mana tau dapat market baru. Jika ada kawan keje sedap, masa ni la nak kable.

Bagi alasan kedua, malas nak pergi. Kadang kadang reunion adalah isu sensitif, rasa rendah diri, rasa segan dan macam.macam rasa lagi. Kita tak berjaya macam diaorang. Moral dowm. So lebih baik tak yah join, jangan cari masalah.

bagi anda macam mana pulak?

18 August 2017

Pulau Perhentian

Doakan saya selamat sampai dan selamat kembali ke rumah. Trip ke Pulau Perhentian
sebelum bertolak
Mata asyik tengok jam, lambatnyer gerak... Esok kul 6.15pagi nak gerak g jeti besut... arap x terbabas zzzz dah la... excited nak g pulau perhentian.. pertama kali jejak kaki ni...Orang kata sana pulau cantik, snorkling best..

Tapi yg tak sedap dengar orang kata, tea o beng segelas rm4.00, boleh tahan harga tu...Tapi mujur la, 3 kali makan termasuk dalam pakej, petang, malam dan pagi.. Maggi cup memang stanby seksiap dah..

Dah bangun dah, awal sikit.. 4 pagi.. bertahan je la, tido balik bahaya ni... x terbangun nanti.. Ok masa kian hampir, boleh mandi dah ni...Jap lagi solat subuh, terus gerak..

Alat alat sokongan dah stanby:
plastik hp
monopod
banner website

Bertolak,
Sampai jeti dalam kul 7.30pagi. Feri jam +-9pagi. Perjalanan lancar. Dalam kul 10pagi kami dah mendarat di Long Beach.

Penginapan
penginapan resort saya dukacita, malas sebut resort mana.. high rekemen cocohut resort, rock garden, matahari, atau bubu island

Snorkling


Petang
petang masa rilek, u boleh buat macam macam aktiviti:
berkayak,
mandi,
main bola tampar,
jalan jalan
lepak tepi pantai
yoga

bagi saya sy rekemen gini, u kalu x boleh berenang, sewa la life jacket dan spek nyelam.. u mandi pantai sambil snorkling la.. dekat terminal jeti, lokasi strategik ..situ boat takde, air cantik, ikan ada..

kalu jalan jalan tepi pantai, u kena hati hati, pasal sauh ada di merata tempat.. kan terkena, luka u..

dari tengahari sampai petang, banyak mat salleh, minah salleh berjemur.... jaga mata tu....

Aktiviti malam
permulaan x berapa cun pasal saya "mabuk darat"... time snorkling, ok je.. bila di darat saya lain sikit...bergerak semua benda.. makan malam pun x lalu..
mujur la ada kawan bawa penadol, telan dulu sebijik..
u all tau tak, malam kat long beach sgt meriah... ada show MAIN API.. bangun tido dalam jam 12mlm, kepala rasa ok... so sy turut serta aktiviti malam.. lepak tepi pantai sambil minum coke dan makan burger.. kami jadi penonton je.. macam macam pael ada.. ada kaki mabuk, ada kaki dance... saya stay sampai jam 3.30 jdi penonton... melayu sekarang dah maju....hahhaha
lepas tu baru balik bilik, nak tidur mata lak tak lelap... ada nyamuk....banyak lak tu....(jgn lupa stanby ubat nyamuk).. penginapan resort saya dukacita, malas sebut resort mana..



Hari.kedua,
Trip ni singkat je, 2hari 1malam. Pagi kami disediakan mee sebagai breakfast. Sedap jugak la.... kais kais, xse udang....hahaha

Bab makanan
saya nak bagi nasihat sikit, nasi dan air u stanby la rm20 se kepala. So u dah boleh budget berapa perlu bawak duit utk makan..

semalam sambil lepak tepi pantai, saya beli burger...u tau berapa harga, rm6 je...

untuk trip kali ni, banyak pengalaman yg kami dapat. InsyaAllah, next trip ke sini, kena rancang betul2 terutama penginapan.

untuk family saya tak galakkan anda stay di long beach, anda saya syorkan small beach, perkampungan nelayan atau belakang long beach.. sana tak open sgt

korang mesti tanya berapa perlu bawak rm.... tolak duit penginapan, u all bawak la dalam rm300. dah cukup sgt tu... siap ada lebih lagi tu..

tip memilih penginapan:
tengok keadaan hotel/motel
tanya ada elektrik 24jam tak

tip bagi perempuan:
bergerak by group k.
malam jika lepak pantai, limitkan masa anda, maybe sampai 12malam je.
sentiasa berwaspada dan berhati2.

14 August 2017

BBF

Formula muka gebu, muka flawless, muka cun, muka bersih kini didedahkan...

2 minit je pakai, anda akan alami perubahan.

u all tau tak, jenama ni setanding jenama antarabangsa.

tapi yang penting harga BBF ni lebih murah berkali ganda dari jenama X,Y,Z
Yang penting HALAL, SELAMAT & BERKESAN

Harga dia murah je...RM69.90 je....tapi jangan bayar harga tu, i bagi DISKAUN ni... bayar RM45 + pos je..

Wasap je saya

http://wasap.my/60103317006

 Kelebihan Beauty Balm Foundation #BFF :-

πŸ‘‰πŸ»Mencantikkan Kulit Wajah Sekaligus MERAWAT masalah
(Jerawat, Jeragat, Kulit Kusam, Berminyak, Parut Jerawat..dll).

πŸ‘‰πŸ»Tekstur Paling RINGAN LEMBUT & WANGI.

πŸ‘‰πŸ»Tidak perlu pilih kod WARNA. Bertindak secara NATURAL 
mengikut Aliran suhu & darah uolls.

 πŸ‘‰πŸ»Tak perlu remover/Pencuci muka utk buang foundation pada wajah.

πŸ‘‰πŸ»Menaikkan Seri Wajah & Menjadi Kulit Muka Flawless & Glowing seawal 3 minit...Makin lama diwajah..makin cantik :)

πŸ‘‰πŸ»Mengandungi SPF60 & Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit.

πŸ‘‰πŸ»Tahan sehingga 12jam

πŸ‘‰πŸ»Membantu mencerah & melembabkan kulit. Kulit menjadi anjal & lebih muda

πŸ‘‰πŸ»1botol mengandungi 15gm. Tahan 1-2bulan bergantung kepada cara penggunaan

πŸ‘‰πŸ»Tidak perlu lagi pakai bedak. Jika suka, hanya dap2 kan sahaja dengan span

Skincare iChantique


Skincare iChantique berasaskan org.anik dan kaya dengan Vit C, E dan argan oil formulasi mewah setanding produk antarabangsa untuk kulit sentiasa awet muda 😘

Produk iChantique dihantar lab special test request untuk mer.kuri, Hydro.quinone, dan Tre.tinoin..walaupun ujian lab ni memang agak mahal per item.. kita buat untuk kelima-lima item untuk iChantique supaya bisnes skin.care iChantique dan Beauty Balm Foundation iChantique bertahan dalam market seperti shurah dan safi..😍😍😍

Kalau taknak ambik peluang berbisnes,
Sayanglahh uolss..πŸ™ˆπŸ™ˆ
Dapat jana duit sambil scroll2 kat fb..

Nak jadi Stokis #BBF Bermula dengan 5 Botol je wehh..harga kurang dari RM180 plak tu untuk untuk pakej stokis #BBF..😱😱

WHATSAPP SECEPAT YANG MUNGKIN SEBELUM PENCARIAN STOKIS CLOSE πŸ™ˆ

#ProdukViral
#SkinCareOrganik
#ComingSoonBulan10
#iChantique

gc tea besut

saya dah tukar jenama teh, anda bila lagi?

KELEBIHAN produk GC TEA ialah:
🌱Green Tea - membantu meningkatkan metabolisma badan
🌱Daun Gymnema - menghindar dari ketagihan gula
🌱Stevia - pemanis semulajadi
🌱Daun Pudina - menghilangkan stress
🌱Rooibos - merembeskan insulin tukarkan gula kepada tenaga
🌱Mulberry - menghadkan glukosa masuk kedalam darah

Selagi mampu ikhtiar, kita ikhtiar dulu. Mana tau teh ni serasi dengan anda...

Bukti:






Bagaimana nak beli?
Sekotak RM150 sm / RM 160 ss
+ CAJ pos RM 10 

TIP BERJIMAT..
3 kotak RM381.60 sm + pos RM 21.20

Whatsapp saya : 0103317006

  • hadiahkan sekotak GC Tea kepada ibubapa anda,
  • rekemenkan GC Tea kepada rakan-rakan sepejabat, setaman perumahan dan saudara mara anda..

Muka cantik macam artis

Jangan jealous

WAJAH GLOWING SEAWAL 30 SAAT


Testimoni 1

Tgk jauh memanglah kulit cantik, memang lah gojesss, cer tgk dekat dekat mak aiii macam kelopak salak.. Jumpa alora ni sumpah tak tukar lain dah.. mudah spray pas tu sapu foundation..πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Lepas tu spray lagi...ummmphh kena sangat dah

Best sangat foundation halus lembut senang apply pada muka


Berapa harga set ni? u wasap je saya, kliklink dibawah:
http://wasap.my/60103317006


Combo A RM210

Oribelle Fd (Besar)
Spray Mist
Brush

Combo B RM170

Oribelle Fd (Kecil)
Spray Mist
Brush

09 August 2017

Obesiti cegah sebelum parah

TEH SEKAT GULA YANG TERBAIK ( Glucos Cut Tea)
+++++++++++++++++++++++++++++++
KELEBIHAN produk GC TEA ialah:
🌱Green Tea - membantu meningkatkan metabolisma badan
🌱Daun Gymnema - menghindar dari ketagihan gula
🌱Stevia - pemanis semulajadi
🌱Daun Pudina - menghilangkan stress
🌱Rooibos - merembeskan insulin tukarkan gula kepada tenaga
🌱Mulberry - menghadkan glukosa masuk kedalam darah

Selagi mampu ikhtiar, kita ikhtiar dulu. Mana tau teh ni serasi dengan anda...

wasap je saya 0103317006 atau 0136077006.


harga sekotak #gctea ni RM150sm/RM160ss

+ pos RM10.....

Meh saya remain balik kebaikan TEH #GCTEA
insyaAllah kadar gula turun
insyaAllah diebetes berkurang
insyaAllah berat ideal

07 August 2017

aura malam jumaat


Atasi masalah suami cepat GAME OVER... ;)


SMS/WHATSAPP : 0103317006


Atasi segera..jangan biarkan masalah ini berlanjutan......bak kata org tua2...baik cegah dari merawat.....

rm57 siap pos


05 August 2017

Tanah untuk dijual di Machang

ada org mintak tulong suh tawar tanah ni...

geran kongsi..

nak jual sekar....
keluasan tanah ni 5.1ekar

kelebihan tanah,

atas ada jln
kanan ada jln

atas ada lot rumah
kanan ada lot rumah

http://wasap.my/60103317006

04 August 2017

Teh GC Pasir Puteh

KELEBIHAN produk GC TEA ialah:
🌱Green Tea - membantu meningkatkan metabolisma badan
🌱Daun Gymnema - menghindar dari ketagihan gula
🌱Stevia - pemanis semulajadi
🌱Daun Pudina - menghilangkan stress
🌱Rooibos - merembeskan insulin tukarkan gula kepada tenaga
🌱Mulberry - menghadkan glukosa masuk kedalam darah

Selagi mampu ikhtiar, kita ikhtiar dulu. Mana tau teh ni serasi dengan anda...

Bukti:






Bagaimana nak beli?
Sekotak RM150 sm / RM 160 ss
+ CAJ pos RM 10 

TIP BERJIMAT..
3 kotak RM381.60 sm + pos RM 21.20

Whatsapp saya : 0103317006

  • hadiahkan sekotak GC Tea kepada ibubapa anda,
  • rekemenkan GC Tea kepada rakan-rakan sepejabat, setaman perumahan dan saudara mara anda..

03 August 2017

Wajah Glowing seawal 30 saat

DIA ORANG YANG JEALOUS TGK KULIT KITA GLOW DAY & GLOW NITE DENGAN RAHSIA AJAIB
WAJAH GLOWING SEAWAL 30 SAAT


Testimoni 1

Tgk jauh memanglah kulit cantik, memang lah gojesss, cer tgk dekat dekat mak aiii macam kelopak salak.. Jumpa alora ni sumpah tak tukar lain dah.. mudah spray pas tu sapu foundation..πŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Lepas tu spray lagi...ummmphh kena sangat dah

Best sangat foundation halus lembut senang apply pada muka


Berapa harga set ni? u wasap je saya, kliklink dibawah:
http://wasap.my/60103317006


Combo A RM210

Oribelle Fd (Besar)
Spray Mist
Brush

Combo B RM170

Oribelle Fd (Kecil)
Spray Mist
Brush

reunion - suka atau duka

ada 2 je jawapan untuk soalan tu. pertama, akan pergi kedua, malas alasan pertama , bagi saya bersemangat untuk pergi, maklumkan n...