30 August 2017

cara buang autoplay di facebook

Langkah pertama, buka facebook anda...
langkah 2, klik application setting
langkah 3,klik autoplay
langkah 4,klik never autoplay
selamat mencuba



Next trip bersama keluarga

Bukit Keluang Besut Terengganu








27 August 2017

semak baki asb online

hai.. last week saya ada terbaca cara semak baki atau tambah pelaburan asb di web myasnb. Terdetik nak try, lalu sy buka website myasnb, nak dftar tp perlu tac pulak, kena kemaskini no.hp. Mujur la time sy g cimb machang, sambil masuk duit asb, saya tanya staff dia, dia kata boleh kemaskini no.hp... Yes!

So hari ni, sy try la dftar..Menjadi you all..

korang tau tak, sekarang utk tambah pelaburan tak perlu guna buku dah, just bawa kad pengenalan n duit je.. baki dia kemaskini di resit je.

u all nak tak belajar, meh nk ajar.. mana tau bermanfaat.

ok, step 1:
buka laman web, www.myasnb.com.my

step 2:
pilih item daftar

step 3:
sms tac akan dihantar ke no.anda

step 4:
berjaya

pahtu anda tukar la password, then log in.. baki akaun anda terpapar mcm di bawah..



(gambar akan dikemskini kemudian)

26 August 2017

minuman tealive percuma

tealive PERCUMA berjaya ditebus di G-ORANGE TUNJONG.. sedap gak rasa...

tq onexox..... beli data serendah rm50 utk 10G, percuma tealive se.






utk org machang yg nak beli simkad onexox, boleh wasap saya.. http://wasap.my/60103317006

atau direct beli dgn HQ
http://onlinestore.xox.com.my/purchase.php?Dlr=DYSD2286

cantik dara 3 in 1


Nadzirin Nor
RAHSIA CANTIK MUDAH & JIMAT MASA!

Produk yg telah di formulasi & diuji oleh pakar professional kami selama 8 bulan. Testimoni dari founder Cantik Dara sendiri, para agen & stokis yg dikasihi serta para pelanggan kesayangan kami. Dengan menggunakan FORMULA yg Terlalu EFEKTIF raw material dari EKSTRAK no. 1 Bahan organic semulajadi, Lebih SELAMAT tanpa bahan terlarang & Cukup PROVEN untuk dipasarkan!
===============
FAKTA CANTIK DARA SKINCARE 3 in 1
===============
👉🏻R&D TEAM- Setiap produk Cantik Dara akan melalui proses R&D oleh Pharmacist yg bertauliah dan berpengalam.
👉🏻DIUJI SELAMA 8 BLN OLEH FOUNDER, STOKIS, AGEN & PARA PELANGGAN!- Sebelum product dipasarkan Founder akan menggunakan product tersebut sekiranya tindak balas positif & berpuashati, product tersebut akan melalui proses R&D berjaya kemudian dipasarkan.
👉🏻PACKAGING CUSTOM MADE BERKUALITI
Packaging set Skincare 3 in 1 di datangkan dalam kotak yg sangat menarik, keras boleh disimpan pelbagai barang & dijadikan koleksi peribadi tampak exclusive & bertaraf international.
👉🏻LULUS KKM!- Cantik Dara Skincare tidak mengandungi bahan terlarang & telah disahkan oleh KKM:
===============
FUNGSI BAHAN2 yg DIGUNAKAN
CANTIK DARA 3 in 1 SKINCARE
Size besar utk kegunaan siang & malam tahan 5 bulan
.🌼HABBATUS SAUDA SOAP- size 100g
Organic Ingredients 🌴
Bahan2 utama dari 8 ekstrak:
1-Habbatus Sauda Seeds
2-Patchouli Oil
3-Lavender Oil
4-Peppermint Oil
5-Olive Oil
6-Virgin Coconut Oil
7-Tea Tree Oil
8-Lemon Oil

▶Merawat kulit secara semulajadi
▶Melembutkan & menghaluskan kulit wajah
▶Menghilangkan jerawat & jeragat
▶menegang serta menganjal kan kulit wajah
▶Merawat kulit badan seperti stretch mark & cellulite.
▶Bahan2 semulajadi dan alami

🌼SERUM & MOISTURISER APPLE STEMCELL - size 30ml
Bahan2 utama dari 4 ekstrak:
1-Apple Stemcell
2-Fruit Extract
3-Aqua
4-Vitamin

 ➡Apple Stemcell merawat kulit secara berkesan
➡Mengecutkan jerawat & dan menghilangkan jaragat
➡Menegangkan serta menganjal kan kulit wajah
➡Ekstrak buah-buahan serta Vitamin untuk merawat kulit
➡Melembapkan,Memutihkan & Melembutkan kulit wajah
🌼CC CREAM FOUNDATION FULL COVERAGE NATURAL COLOR FREE SPAN "BEAUTY BLENDER" & BESERTA CERMIN- size

√ Menutupi cela-cela dimuka
√ Anti penuaan dan juga berfungsi alas bedak
√ Mengurangkan ketidaksempurnaan dan garis- garis halus
√ Sangat licin
√ Sangat glowing & flawless
√ Make up tidak bercapuk
√ Memutihkan serta melicinkan kulit
√ Sesuai untuk semua jenis kulit
√ Tidak berminyak dan tahan lama
√ Melindungi kulit dari sinaran uv
√ Mengandungi spf60 dan tahan salama 12 jam
=================
5 FOKUS UTAMA MEMBANTU MERAWAT MASALAH KULIT.
CANTIK DARA SKINCARE 3 in 1
=================
1-JERAWAT KRONIK
2-KULIT KUSAM
3-JERAGAT
4-KULIT MENGELUPAS
5-TONA KULIT TIDAK SEKATA

MENGGUNAKAN TEKNOLOGI TERKINI, 100% BUATAN MALAYSIA.. DIJAMIN HALAL, SELAMAT & BEBAS KANDUNGAN TERLARANG

Testimoni : Ct Fana, Kuala Lumpur
Setelah 8 bulan menggunakan set skincare Cantik Dara berpuashati dengan combination Habbatus Sauda Soap & Serum Apple Stemcell cuma dalam 12 hari masalah jerawat kronik sy hilang kini lepas 8 bulan kulit bersih bebas jerawat makin glowing. Terima kasih utk produk hebat Cantik Dara Skincare krn mengeluarkan produk yg berkualiti tinggi.

👉🏻1 SET CANTIK DARA SKINCARE:
Harga sama untuk seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.
nak beli btau la....

http://wasap.my/60103317006

Dugaan penjual online

serius bulan ogos ni saya terasa sangat, promote sana sini tapi sales takde.. kecut perut.... macam mana nak bayar bil api, air, astro, beli topup dan sebagainya.. duit perbelanjaan anak anak pun bergantung pada sales...

sebelum ni, asal promote je pasti.laku.... skrg lain, 100kali promote pun x sure laku lagi...penjual makin ramai....

Yg baru nk berkecimpung tu, pikir pikir LA duly..  

Bagi saya buat dropship cukup la .

25 August 2017

Langkah awal bila usia meningkat

Cegah kencing manis, gula tinggi, diabetes...

Minum Gctea je, 3kali sehari.

Kebaikan GC Tea:
"Kawal gula dalam darah"
"Mengelak pengambilan gula berlebihan"
"Mengurangkan risiko diabetes"
"Mengurangkan risiko penyakit berbahaya/kronik"
"Mengawal berat badan IDEAL"

Testimoni Produk:
Anda boleh tengok di Facebook, instagram atau buat carian Gc Tea di google.

#Gcteakotabharu #GcteaPahang #GcteaKualalumpur #GcteaPerak #GcteaSelangor #GcteaNegeriSembilan #GcteaKedah #GcteaGrik #GcteaIpoh #Gctea #GCTeaKelantan

Rm150


23 August 2017

reunion - suka atau duka

ada 2 je jawapan untuk soalan tu.
pertama, akan pergi
kedua, malas
alasan pertama, bagi saya bersemangat untuk pergi, maklumlah ni satu satu program yg merapatkan ukhwah sesama kita. 20 tahun terpisah, membawa diri ke haluan masing masing. Masa ni kita boleh tau rakan rakan kerja apa, pakai kereta apa, anak berapa.. Bagi yang jenis x kisah dia akan pergi je, baginya dpt lepaskan kerinduan pada kawan kawan lama. Tapi bagi yg success, ini la peluang. Sohor beb. Bagi kaki MLM, ini peluang besar utk anda, mana tau dapat market baru. Jika ada kawan keje sedap, masa ni la nak kable.

Bagi alasan kedua, malas nak pergi. Kadang kadang reunion adalah isu sensitif, rasa rendah diri, rasa segan dan macam.macam rasa lagi. Kita tak berjaya macam diaorang. Moral dowm. So lebih baik tak yah join, jangan cari masalah.

bagi anda macam mana pulak?

18 August 2017

Pulau Perhentian

Trip ke-empat ke Pulau Perhentian Daytrip 27.10.2017 (pakej sarah)
Ni last trip i, sumpah i x pergi dah tahun ni.. Trip ni memang special, pasal agen saya, kak sarah dan suami turut serta.. dia booked boat seharian, pergi balik dan snorkling dengan boat sama.. takde orang luar... so banyak aktiviti harini dalam satu boat la...
Trip kali ni, kami akan ke point pantai, turtle, nemo, shark, kg nelayan dan beautiful beach.
dalam banyak banyak point ni, beautiful beach je saya belum jejak lagi.. wow bila i sampai sini... serius memang cantik view dia...pasir dia putih...mcm duk hawaii doh... sapa yg photoshoot produk, ni la lokasi sesuai.. jgn lupa ajak i tau... i pun nk repeat photoshoot produk jugak....salin no.ni 0103317006..g ramai ramai boleh la ton ton rm...tadi i sempat capture gambar "beauty balm foundation" contoh gambar kat bawah ni...cantik tak?

point pertama dah biasa, so takde yg menarik...Jom kita ke point No.2 turtle... masa masuk kawasan ni, boatman bagi signal, cari turtle katanya... intai intai i yg jumpa...terjun katanya.. so terjun la hamba... kebetulan time tu, turtle naik lagi.. besar bro... betul betul depan mata i, dekat sgt... comel tu memang la..tp sayang sensor hp beronar time tu... terpaksa la save dalam otak.. seterusnya kami ke next point:

ada org kata taman ikan, ada org kata Nemo, macam macam la...belasah je... yg penting kat sini ikan banyak.... sapa sapa tak bawak roti melepas la...ikan mari.makan roti atas tangan kita... mematuk matuk..cantik cantik pulok tu ikan... tapi sayang, hp saya buat hal lagi... sensor x jadi...dam shit
next point, kami di bawak ke Shark Point. Bahasa melayu, Sarang JERUNG! Ramai x berani nak turun pasal abe man royak, Jerung besar manusia...hahahah...Trip kali ni saya bertuah, pasal boatman saya (boat adik mat) nama li(bob) ni player jerung no.1 perhentian..siap bawak umpan!!!...Jerung duk bawah kaki ambo..2 ekor wei... besar dua paha ambo wei... tengok jiran sebelah, kak sarah cool je...sorang lagi terkial kial kaki dia, gelabah doh..mujur dia duk tepi boatman, boatman guide dia.. tiba tiba jerung  depan mata... sedepa jarak... mujurnya x berenti... mujur ni bukan jerung america... kalu tak arwah doh... cemas gak...tp kena cool... lepas semua naik atas boat, shark ada lagi bawah.. tinggal sy sorang.. nak tengok lagi...tp, biar la...tgu tahun depan la.... cabut....naik boat, abe man tanya, ok tak? PUAH ATI BOH!



rehat di kg nelayan... makan solat jumaat disana....
dalam kul 2.30 kami ke point terusnya...beautiful beach...
3.30 kami balik ke jeti.... saya malas nak turun dah, landing atas boat je la... buleh sekali lelap..
high rekemen sapa sapa nak g pulau perhentian... ambil trip dengan kak sarah la...

kak sarah, saya nak perbetulkan jawapan semalam... TRIP NI YANG PALING BEST.
-----------------------------------------------------------------------------------

Trip ketiga ke Pulau Perhentian Daytrip 20.10.2017 (pakej sarah)




Trip terakhir, penutup musim bagi saya.. nak snorkling puah puah...

trip ni, di shark point... dpat lihat shark besar (besar paha) dan shark kecil...


trip sy very njoy walaupun sorang diri... tranfser boat antara boat tu dah biasa...

trip sebelum ni, sy tgk group chinese letak roti dlm botol.. hari sy cuba, serius menjadi la....semua nemo follow... mcm mcm jenis ikan, comel comel lak tu...


jumpa man raja lawak 
---------------------------------------------------------------------
Trip kedua ke Pulau Perhentian : Daytrip 29.9.2017 (pakej awatif)

Kos daytrip ni dalam rm100 je, sy snorkling dari jam 10.45 sehingga 3.30ptg. Yang bestnye boatman ni spoting la, btau nak g kampung nelayan dia bawak je. Sana harga makanan murah sikit.

Jam 4.00 petang balik ke Tanah Besar.



Jangan lupa singgah kampung nelayan



Jom balik.




----------------------------------------------------------------------------------
Doakan saya selamat sampai dan selamat kembali ke rumah. Trip Pertama ke Pulau Perhentian  
(pakej syxxxx)
sebelum bertolak
Mata asyik tengok jam, lambatnyer gerak... Esok kul 6.15pagi nak gerak g jeti besut... arap x terbabas zzzz dah la... excited nak g pulau perhentian.. pertama kali jejak kaki ni...Orang kata sana pulau cantik, snorkling best..

Tapi yg tak sedap dengar orang kata, tea o beng segelas rm4.00, boleh tahan harga tu...Tapi mujur la, 3 kali makan termasuk dalam pakej, petang, malam dan pagi.. Maggi cup memang stanby seksiap dah..

Dah bangun dah, awal sikit.. 4 pagi.. bertahan je la, tido balik bahaya ni... x terbangun nanti.. Ok masa kian hampir, boleh mandi dah ni...Jap lagi solat subuh, terus gerak..

Alat alat sokongan dah stanby:
plastik hp
monopod
banner website

Bertolak,
Sampai jeti dalam kul 7.30pagi. Feri jam +-9pagi. Perjalanan lancar. Dalam kul 10pagi kami dah mendarat di Long Beach.

Penginapan
penginapan resort saya dukacita, malas sebut resort mana.. high rekemen cocohut resort, rock garden, matahari, atau bubu island

Snorkling 
5 point, turtle, ikan, shark, kk dan satu lagi lupa nama apa.



Pengalaman saya rasa : lepas terjun tu, rasa macam nak tengelam. Maklum lah, saya tak pandai berenang. Nafas macam tak lepas..hahah

Tip snorkling, setiap set point tu, u snorkling lama lama la...jgn kejap...nanti nyesal

Petang
petang masa rilek, u boleh buat macam macam aktiviti:
berkayak,
mandi,
main bola tampar,
jalan jalan
lepak tepi pantai
yoga

bagi saya sy rekemen gini, u kalu x boleh berenang, sewa la life jacket dan spek nyelam.. u mandi pantai sambil snorkling la.. dekat terminal jeti, lokasi strategik ..situ boat takde, air cantik, ikan ada..

kalu jalan jalan tepi pantai, u kena hati hati, pasal sauh ada di merata tempat.. kan terkena, luka u..

dari tengahari sampai petang, banyak mat salleh, minah salleh berjemur.... jaga mata tu....

Aktiviti malam
permulaan x berapa cun pasal saya "mabuk darat"... time snorkling, ok je.. bila di darat saya lain sikit...bergerak semua benda.. makan malam pun x lalu..
mujur la ada kawan bawa penadol, telan dulu sebijik..
u all tau tak, malam kat long beach sgt meriah... ada show MAIN API.. bangun tido dalam jam 12mlm, kepala rasa ok... so sy turut serta aktiviti malam.. lepak tepi pantai sambil minum coke dan makan burger.. kami jadi penonton je.. macam macam pael ada.. ada kaki mabuk, ada kaki dance... saya stay sampai jam 3.30 jdi penonton... melayu sekarang dah maju....hahhaha
lepas tu baru balik bilik, nak tidur mata lak tak lelap... ada nyamuk....banyak lak tu....(jgn lupa stanby ubat nyamuk).. penginapan resort saya dukacita, malas sebut resort mana..



Pemandangan pagi:
seawal jam 7 pagi saya dah kuar bilik...
Hari.kedua,
Trip ni singkat je, 2hari 1malam. Pagi kami disediakan mee sebagai breakfast. Sedap jugak la.... kais kais, xse udang....hahaha

Bab makanan
saya nak bagi nasihat sikit, nasi dan air u stanby la rm20 se kepala. So u dah boleh budget berapa perlu bawak duit utk makan..

semalam sambil lepak tepi pantai, saya beli burger...u tau berapa harga, rm6 je...

untuk trip kali ni, banyak pengalaman yg kami dapat. InsyaAllah, next trip ke sini, kena rancang betul2 terutama penginapan.

untuk family saya tak galakkan anda stay di long beach, anda saya syorkan small beach, perkampungan nelayan atau belakang long beach.. sana tak open sgt

korang mesti tanya berapa perlu bawak rm.... tolak duit penginapan, u all bawak la dalam rm300. dah cukup sgt tu... siap ada lebih lagi tu..

tip memilih penginapan:
tengok keadaan hotel/motel
tanya ada elektrik 24jam tak

tip bagi perempuan:
bergerak by group k.
malam jika lepak pantai, limitkan masa anda, maybe sampai 12malam je.
sentiasa berwaspada dan berhati2.



ni antara gambar gambar bertapis dah. 

14 August 2017

Beauty balm foundation

*Beauty Balm Foundation #BFF* :-

👉🏻Mencantikkan Kulit Wajah Sekaligus MERAWAT masalah
(Jerawat, Jeragat, Kulit Kusam, Berminyak, Parut Jerawat..dll).

👉🏻Tekstur Paling RINGAN LEMBUT & WANGI.

👉🏻Tidak perlu pilih kod WARNA. Bertindak secara NATURAL 
mengikut Aliran suhu & darah uolls.

 👉🏻Tak perlu remover/Pencuci muka utk buang foundation pada wajah.

👉🏻Menaikkan Seri Wajah & Menjadi Kulit Muka Flawless & Glowing seawal 3 minit...Makin lama diwajah..makin cantik :)

👉🏻Mengandungi SPF60 & Sesuai Untuk Semua Jenis Kulit.

👉🏻Tahan sehingga 12jam

👉🏻Membantu mencerah & melembabkan kulit. Kulit menjadi anjal & lebih muda

👉🏻1botol mengandungi 15gm. Tahan 1-2bulan bergantung kepada cara penggunaan


HARGA ASAL RM69.90 (sm), RM74.90
HARGA PROMOSI RM45 (sm), RM50

Harga tidak termasuk postage

0103317006
0136077006

Skincare iChantique


MENCARI SKINCARE YANG MAMPU MILIK DAN BERKUALITI MEWAHH??

Rangkaian produk terbaru IChantique #BerciriMewahBerhargaMampuMilik.. sesuai untuk lelaki dan wanita..😍😍

Pre order full payment dibuka pada 1/9/2017 untuk 1st batch pertama yang sangat limited...
Boleh directly dengan Team iChantique yang berdaftar secara sah sahaja dengan HQ untuk pembelian ini yer 💋💋

<< iChantique SkinCare >>

1. Face Cleanser Remover
#FCR (50ml)





2. Serum Moist Whitening
#SMW (15ml)

3. EveryDay Protection
#EDP (15gm)

4. EveryNight Treatment
#ENT (15gm)

5. BEAUTY BALM Foundation
 #BBF (15gm)



http://wasap.my/60136077006