27 February 2018

dua puluh alasan kenapa anda perlu guna simkad panjang tarikh aktif

just nak berkongsi kebaikan dan kelebihan simkad panjang tarikh aktif. Jika anda setuju dengan pandangan saya, GO ON jika tak setuju TAKPE..

  1. anda terpaksa topup tiap tiap minggu semata mata nak hidupkan tarikh aktif.
  2. kredit telefon anda banyak tapi tarikh luput expixed
  3. hp sekarang ada 2sim, bila nak guna tak dpt. so sim no 2 guna la simkad ni.
  4. apa jadi jika 3 bulan tak topup, jawapnya arwah la no.tu
  5. mak ayah sesuai benar guna simkad ni, tunggu panggilan dari anak anak je. takpayah topup selalu
  6. anak anak nak telefon, kat rumah ada internet. so pilihan terbaik adalah guna simkad ni.
  7. duit topup boleh guna untuk benda lain.
  8. duit untuk beli topup buleh buat simpanan
  9. katakan sebelum ni anda topup 4 kali seminggu nilai rm10. sekarang anda boleh topup sekali sebulan je. habis kredit baru topup.
  10. jom ubah trend, topup bila perlu je
  11. anda bukan kaki gayut, bukan kaki kall,.just guna untuk on call.. elok guna simkad ni... sekali.topup buleh guna lama..
  12. boring doh asyik kena topup, ni masa untuk anda guna simkad topup bila perlu
  13. pilihan terbaik untuk team marketing
  14. katakan anda guna 3 bijik hp, jika ketiga tiga perlu topup tiap tiap minggu, relai jawap dia...
  15. sekali topup, 28 bulan boleh tahan. Makin topup makin kedepan.
  16. 28 bulan kedepan ni diberi PERCUMA kepada anda.
  17. membantu menyelesaikan masalah wajib topup, kebanyakan orang tua guna hp untuk terima panggilan dari ayah.



selebihnya akan dikemaskini

17 February 2018

Masjid Kristal

akhirnya harini jejak kaki dah..

sebelum ni lalu je dari jambatan tengok masjid tu..

16 February 2018

Please jangan burn data internet saya

saya tak suka BURN, HANGUS, DISEDUT!
bayangkan, tiap tiap bulan saya bayar RM+60 katakan, saya dapat internet 19GB dan call free...
setiap 29hb saya check baki.. katakan ada baki lagi 10GB.. 

Masuk 1hb, baki tadi jadi (kosong).. dia bagi yg baru 19GB...

Tak sukalah, baki 10G tadi dia sedut, dia burn, hangus gitu je.. bawa la kedepan baru SYOK..

Tapi korang jangan haraplah semua tu akan berlaku....

Tapi mujur lah, sejak 25.2.2018 ONEXOX memperkenalkan BLACK..

Mana mana pelangan yg tak suka data internet dia burn di syarikat lain, pindah la guna BLACK..

Data tak burn
SMS tak burn
Mini tak burn

baki yang tak abis akan di CARRY FORWARD...

erti kata lain makin banyak dan banyak..... siap boleh pindah ke no.onexox lain..

jimatkan......


wasap saya utk detail
www.wasap.my/60103317006/black

14 February 2018

makanan paling best

14.2.2018
Try kerabu meggi, jadi jgak...harga kasar sikit... 6yal se

12.2.2018
ABC sini saya wi A.. cukup rasa.. semua nak ada belaka..harga pun murah....
lokasi : Tepi jalan banggol petai (Machang) kedai tepi jalan, sebelah sawmill..

10.2.2018
breakfast disini.. orang bangi mesti tau ni.. full selalu kedai ni..sedap bro...









10 February 2018

Tidur di Genting Highlands


8-9 feb 2018 dapat harga bilik yg betul betul murah. 
RM67 dan 60. terus booked 3 bilik.

























mula mula target yang ni.. bila sampai rupanya NON HALAL...

punya la lenguh kaki cari KFC... naik turun naik turun.. last sekali tanya polis bantuan barulah jumpa..

laluan dia x macam sebelum ni.. 






lepas makan anak anak nak main games... ni je yg kami jumpa








gambar bawah ni semasa d genting premium outlet

















takleh duk lama, anak mengamuk nak mainan... jika beli kena darab 5..baik cabut awal...





nak beli kall 0103317006 (lokasi di Machang)